Saabklub.dk

Nyheder samt spørgsmål og svar vedrørende Saab...
Dato og tid er lør 20. okt 2018 18:49

Alle tider er UTC + 1 time [DST ]
Skriv nyt emne Svar på emne  [ 1 indlæg ] 
Forfatter besked
Indlæg: ons 9. sep 2009 20:05 
Offline
Site Admin
Brugeravatar

Tilmeldt: søn 12. jul 2009 02:52
Indlæg: 62
"Koenigsegg får kinesiske penge
Opdateret 2009-09-08 09:02

Det bliver et kinesisk firma, som investerer i bilkoncernen Saab via Koenigsegg Group.
Det skriver det svenske "Dagens Industri" tirsdag. Allerede mandag bekræftede statssekretær Jöran Hägglund at regeringen havde fået kendskab til hvordan Koenigsegg Group vil financiere købet af Saab. Tidigare hade 3 miljarder kronor av finansieringen fattats och dessa pengar krävdes för att regeringen skulle gå med på en statsgaranti för stora lånet i Europeiska investeringsbanken, EIB, som Saab har sökt. Tidligere har 3 mia midler blevet truffet, og at pengene var nødvendige for regeringen til at acceptere en statsgaranti for lån af de store europæiske Investeringsbank, EIB, som Saab har prøvet.

Tidligere har Koenigsegg Group manglet SEK 3 mia. Pengene som er nødvendige for at regeringen vil acceptere en statsgaranti for lån, af den store europæiske Investeringsbank, EIB, som Saab har søgt om.

Svenske Ekko har tidligere skrevet en eller flere udenlandske bilproducenter var blevet delejere i projektet. Nu peger alt på, at denne bilproducent er kinesisk. Nu taler mere og mere for at denne bilproducent er kinesisk.

DI skriver at det sandsynligvis drejer sig om BAIC, Beijing Automotive Industry Corporation. Dette er et selskab som Saabs nuværande ejer GM, har samarbejdet med og derfor ikke behøver bekymre sig om "teknologioverførsel" - altså rettigheder til teknik og patenter. enligt DI. Dette er et selskab, at Saab's nuværende ejere af GM har arbejdet med, og derfor ikke behøver at bekymre sig om med hensyn til teknologioverførsel, ifølge DI."

Og hér officielt fra Koenigseggs pressemeddelelse d. 09.09.:
"Statement regarding BAIC
Koenigsegg Group made an announcement at 12:15 today
Today Koenigsegg Group announced that they have entered into a Memorandum of Understanding with Beijing Automotive Industry Holdings Co. Ltd. (BAIC), the aim of which is that BAIC will acquire a non-controlling minority stake in Koenigsegg Group. Importantly this partnership means that Koenigsegg Group does not need any further governmental financing and it opens up further opportunities for the new Saab in the Chinese market.
Jan Åke Jonsson, Managing Director of Saab Automobile said: “This is really good news for Saab. It brings us one step closer to creating a stand alone company, and a relationship with BAIC opens up a lot of opportunities for Saab in China, one of the most expansive markets in the world”

Denne glædelige nyhed har flere positive aspekter. Dels får BAIC ikke aktier direkte i Saab, men køber sig til en mindretals aktiepost i Koenigsegg Group, som er den egentlige ejer af Saab. Med dette aktiekøb forsvinder behovet for lånetilskud fra den svenske stat helt. BAIC er en så stor spiller på det kinesiske marked, med 1,13 mio. solgte biler sidste år, at man har kapital til at købe Saab helt, hvis man ønskede dette. Selvom Saab er blevet barberet ind til benet, og går en rigtig spændende fremtid i møde, så giver det kolosale muligheder, at få direkte adgang til forhandlernet og distribution. Noget som vil kunne flerdobble salget af Saab-biler. Specielt med tanke på at hvor resten af verden har oplevet kæmpe fald i bilsalget, er det kinesiske bilsalg i år steget med 35%, sammenlignet med samme periode sidste år.
For kinesernes vedkommende får de direkte adgang til et veletableret Saab-forhandlernet over hele Europa og store dele af resten af verden, ligesom de med ét slag har adgang til enorme resourcer, når det gælder at kunne bygge sikre biler!

Alt i alt en spændende udvikling, som giver et kæmpe potentiale, når det gælder fremtiden.


Top
 Profil  
 
Vis indlæg fra foregående:  Sorter efter  
Skriv nyt emne Svar på emne  [ 1 indlæg ] 

Alle tider er UTC + 1 time [DST ]


Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 1 gæst


Du kan ikke skrive nye emner
Du kan ikke besvare emner
Du kan ikke redigere dine indlæg
Du kan ikke slette dine indlæg
Du kan ikke vedhæfte filer

Søg efter:
Hop til:  
POWERED_BY
Danish translation & support by Olympus DK Team