Nogle vasker deres bil en gang om måneden, andre vasker den en gang om ugen – eller måske endda oftere!

Men hvor ofte bør man egentlig vaske sin bil? Og hvor vigtig er det at holde bilen ren? Vi har svarene til dig her. 

Vask din bil 12 gange årligt

Som tommelfingerregel bør du vaske din bil 12 gange om året. Din bil tager ikke skade af at blive en smule beskidt. Selvom det ikke ser lige så pænt ud, så er det ikke nødvendigt, at den altid er skinnende ren.

Faktisk kan bilens lak kan tage skade af, at blive vasket for ofte. Hver gang du vasker din bil, så kan der forekomme små mikroskopiske ridser i lakken, hvilket bliver synligt over længere tid og kan få lakken til at skalle af.

Derfor er det bedst, at du venter med at vaske din bil, også selvom den er blevet lidt støvet at se på.

Vask når der er et behov

Selvom det er fedest at køre i en skinnende ren bil, så er det ikke den mest miljøvenlige ting, at vaske sin bil så ofte. Hvis du vasker den en gang om ugen, så er det måske lige i overkanten. 

Hvornår du vasker din bil afhænger naturligvis også af, hvor beskidt den bliver. Hvis vejret er dårligt, og du kører på beskidte landeveje, så kan bilen have brug for at blive vasket udvendigt med jævne mellemrum. 

Indvendig rengøring af bilen

Hvis du kører med børn eller kæledyr, så bliver bilen ofte mere beskidt indvendigt. Dog behøver du ikke tage den på vaskeri, for at gøre bilsæderne rene. Det kan sagtens klares med en støvsuger eller en våd klud over bilsæderne. Så længe du gør det med jævne mellemrum, så skal bilen nok holde sit pæn. 

Hjemmevask eller vask på vaskeri?

Skal man vaske sin bil hjemme i garagen eller i en bilvask?

Selvom det måske virker nemmere og mere skånsomt at vaske bilen derhjemme, så er det ofte dyrere, og samtidig skadeligt for miljøet. Hvis du vasker bilen derhjemme, så kan sæbe og andre kemiske produkter løbe ud og forurene naturen omkring dit hjem.

Når du vasker din bil på et vaskeri, som er beregnet til biler, så ledes spildevandet derimod direkte til et renseanlæg, hvor det bliver genbrugt. 

Hvis du gerne vil gøre bilen ren og undgå spildevand i naturen, så bestil din bilvask hos steamrex.