Gin i glas

Den bedste gin

saabklub.dk Uncategorized Leave a Comment

Gin er en destilleret form for alkohol, hvis oprindelse normalt tilskrives den hollandske medicinprofessor Fransiscus Sylvius. I 1600-tallet eksperimenterede Sylvius med at finde et billigt middel mod nyresmerter, og i denne forbindelse udviklede han en drik, der blandede alkohol og enebær. 

Mod slutningen af århundredet spredte ginen sig til England. Engelske soldater fik smag for drikken under religionskrigene, og på de engelske apoteker begyndte man at sælge gin som et middel mod et bredt udvalg af forskellige smerteformer. 

Siden da har mange opfattet gin som et hovedsageligt engelsk produkt, men gin produceres i dag over langt det meste af verden. Alene i Danmark fremstilles der omtrent 50 former for gin. I USA defineres gin som en drik, der har en alkoholprocent på mindst 40%, og i Europa ligger tallet på 37,5%. 

Cocktail

Gin til den kvalitetsbevidste 

Gin findes i mange prisklasser. De billigste ginvarianter koster helt ned mod 70 kroner, mens dyrere modeller ofte ligger på et godt stykke over 1.000 kroner for en enkelt flaske. Kvalitetsbevidste ginentusiaster vil typisk betale mindst et par hundrede kroner for en flaske med gin. Og i nyere tid er flere og flere danskere begyndt at vælge varianten Artisan

Artisan er en kroatisk gin, som på blød og afbalanceret vis blandt 14 økologiske botanicals. Ginen indeholder ud over enebær blandt andet korianderfrø, mandler, lavendel og hyldeblomst, og den kendetegnes ved en unik smag og eftersmag. 

Artisan sælges i en sort og robust designerflaske, som smukt smyger sig om den lækre drik. 

Gin med lime

Serveringsforslag 

Gin kan serveres på flere forskellige måder. Den perfekte gincocktail vil altid afhænge af din smag og dit humør. Hvis du har lyst til en simpel cocktail, kan du med fordel prøve at blande din Artisan med Fever Tree Indian tonic, masser af is og en frisk skive lime. 

Du kan også finde online opskrifter på for eksempel en Dry Martini, en Tom Collins, Gin Mojito, Gimlet, Gin Fizz og French 75. 

Og hvis du mest af alt trænger til den rene smagsoplevelse, kan du glæde dig ved, at Artisan sagtens kan drikkes rent. Servér den i et køligt glas og giv dig selv god tid til at nyde drikken.  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *