Derfor skal du følge med i nyhederne

saabklub.dk Uncategorized Leave a Comment

Har du svært ved at gennemskue, hvorfor der kan komme noget godt ud af at følge med i nyhederne? Måske føler du, at de ting, som der sker ude i verden, ikke har så meget med dig at gøre. Det kan være, at nogle af de ting, som der bliver talt eller skrevet om i nyhederne, føles som noget, der er meget langt væk fra din hverdag. 

Der er helt sikkert mange mennesker, der har det på denne måde. Hvis du er en af dem, så skal du læse med her. Der er nemlig mange gode grunde til, at det kan betale sig at følge med i nyhederne, og vi nævner nogle af disse grunde for dig. 

Aviser

Det har relevans – også for dig!

Det første her lyder måske indlysende. Men de ting, der sker ude i verden, har relevans for dig, også selvom de sker langt væk. Måske kan du ikke mærke en konkret forskel i din hverdag lige her og nu, fordi der er sket et eller andet vildt et sted langt borte. Nogle gange kan det også være svært at se en sammenhæng. Der er dog en sammenhæng, men denne kan nogle gange synes en smule tilsløret. 

Kort sagt så kan det forklares på den måde, at vi lever i en globaliseret verden, og derfor hænger alting sammen. Når der sker noget et sted, påvirker det os et andet sted. Vi er simpelthen så afhængige af hele resten af verden, at vi umuligt kan være ligeglade med, hvad der sker derude. 

Hvis dette lyder lidt meget abstrakt, så er det helt forståeligt. Men det bliver hurtigt meget konkret. Fx er det nemt at forstå, at nyheden om, at der er blevet svindlet med BPA-midler til handicappede, forarger folk. Dette forstår man jo rent menneskeligt.

Menneske læser avis

Større integritet i verden

En anden grund til, at du bør læse nyheder, er, at du vil komme til at føle en større integritet i verden. Ved at følge med får du nemlig mere viden om verden; du får et bedre kendskab til den. Dette kan være med til at gøre, at du forstår ting bedre, og på et stort plan kan det give dig en bedre integritet her i verden. 

Når man følger med i nyhederne, kommer man tættere på at forstå den virkelighed, som man møder hver eneste dag. Denne forståelse kan måske føre til, at du føler, at du har et større tilhørsforhold til din ydre, fysiske virkelighed. 

Menneske i kørestol

Du bliver klogere

En sidste god grund til, at du skal følge med i nyhederne, er helt enkelt, at det gør dig klogere. Når man læser avis, hører radio eller ser tv-avis lærer man en helt masse nye ting. Man bliver altså klogere!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *